2+1 viisautta kannattavaan yritystoimintaan ja vaurastumiseen -noudatko sinä näitä?


"Usein sanotaan, että köyhät seuraa tulojaan ja menojaan. Mutta asia menee pikeminkin niin, että jos ET seuraa tuojasi ja menojasi, pysyt köyhänä ikuisesti.."

Näin totesi muun muassa kauppalehden kolumnistaan ja kolmesta best-seller -sijoituskirjastaan tuttu sijoitus-guru Jarkko "Random Walker" Aho omien luento-osuuksiensa aikana, viime viikonlopun mikro- ja pienyrittäjille sekä palkkatyössä oleville sisäisille yrittäjille suunnatussa "Tienaa, sijoita ja vaurastu" -koulutusseminaarissamme.


Tuossa alun lauseessa on jo ensimmäinen viisaus mikroyrittäjälle: Suu säkkiä myöten. Varmista toimintasi kannattavuus ja tuloksellisuus mahdollisimman nopeasti. Konsultoidessani mikroyrittäjiä, olen huomannut "perälaudan" usein vuotavan.


Tässä tekstissä haluan tarjota Sinulle, hyvä mikroyrittäjä tai yrittäjähenkinen työntekijä, tämän lisäksi pari isompaa, menestyjän ajatusmalleihin liittyvää ajatusta. 


Ne liittyvät sekä tuloksen, vaurauden, että myös esimerkiksi oman hyvinvoinnin kehittämiseen. Oman ajattelun ja mentaalitaitojen kehittäminen on todella iso osa etenemistä kohti tavoitetta.


Itse saan kiittää pitkälti liikuntapsykologian opintojani (ja myöhemmin sen opettamista) näiden taitojen kehittymisestä itselläni. (Sivuhuomautus vielä tästä: Asioiden opettaminen muille on yksi parhaista tavoista todella sisäistää ne). Aloitetaan!

Kuva 1. Jarkko "Random Walker" Aho jakamassa henkilökohtaisen budjetoinnin ja sijoittamisen viisauksia "Tienaa, sijoita ja vaurastu"  -koulutusseminaarissamme 22.9.2019. Oma osuuteni koski tuloksen, tulojen ja varallisuuden kasvattamista myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja erilaisten työteho- ja tavoitetyökalujen avulla.

1) Itsensä kehittämisessä ja tavoitteita kohti etenemisessä on kriittisen tärkeää löytää myös omat onnistumisensa.


Jarkon kanssa taputimme itseämme olalle nappiin menneen seminaarin johdosta. Ja palaute tuki tätä, muun muassa: "Olin hiljattain 5 kertaa kalliimmassa saman aihepiirin koulutuksessa, mutta tämä oli 5 kertaa parempi kuin se!"

Ensimmäinen yhteinen seminaari tietysti jännitti hieman. Miten kaikki sujuisi? Millaita palaute olisi? Mutta kun kaikki loksahti jopa hämmästyttävällä "synergialla" kohdalleen, oli aika havaita ensi onnistuminen. Sitten miettiä kehityskohtia.
Nimittäin jos vain ja ainoastaan hakkaat itsellesi mantraa: "Kehitys loppuu tyytyväisyyteen!", se pysäyttää kehityksesi ja tekee etenemisestä iloisen ja innostavia välietappelja sisältävän polun sijasta ahdistavan kärsimysten tien. Muista tämä!
Tässä hyvä rutiini:
  1. Reflektoi aina tekemisiäsi eri tilanteissa
  2. Mieti aina ENSIN mitä teit hyvin?
  3. Mieti sen jälkeen, mitä voisit parantaa seuraavalla kerralla?
  4. Mieti ja mieluiten kirjaa ylös, miten tarkalleen teet tämän parannuksen ja mitä työkaluja, tietoja tai taitoja siihen tarvitset? (Tämä kriittinen, viimeinen vaihe missataan usein!)

 2) Yritystoiminnassa (minun osa-alueeni seminaarissa) ja sijoittamisessa pätee kärsivällisyyden periaate.

Lisää Jarkon jäätävän setin viisauksia:
"Raha siirtyy kärsimättömiltä kärsivällisille"
Lue tuo pariin kertaan ja anna sen hautua. Veikkaan, että herättää ajatuksia?
Odotatko liikaa pikatuloksia ja lottovoittoja? Jaksatko toistaa vaikkapa tärkeitä markkinoinnillisia toimenpiteitä päivästä, viikosta, vuodesta ja kuukaudesta toiseen? Vaikka välillä kohtaisit suuriakin haasteita?
Ja pätee aika moneen muuhunkin juttuun elämässä. Kuten vaikka liikunta-, ravinto- ja hyvinvointitapoihin!
Eli suu säkkiä myöten, muista huomata onnistumisesi ja kärsivällisyys kuniaan!

Menestysterveisin,

 Timo Haikarainen 
timo.haikarainen(at)th-valmennus.com
ps. Jos et ole jo Menestyvän mikro-yrittäjän -sisäpiirissäni, hyppää mukaan NYT! Siellä saat itsellesi vinkkejä ja työkaluja, jotka johtavat Sinua entistä parempaan menestykseen! Kaikki, mitä Sinulle siellä jaan, on käynyt läpi säälimättömän kenttätestaukseni äärimmäisen kilpaillulla alalla, jolla toimin. Ja siksi se on takuulla toimivaa! HUOM! Treenipuolen sisäpiiriini kuuluville EI tule yrityspuolen viestejäni, joten muista ilmoittautua maksutta mukaan nimenomaan Menestysvän mikroyrittäjän sisäpiiriin!

Kommentit