Luetko 10 kirjaa vai yhden kirjan 10 kertaa? Menestysreseptejä kirjojen hyödyntämiseen!

Moi!

"Luin tänä vuonna 50/100/150.....(syötä tähän joku vielä mielikuvituksellisempi luku)!!" 

Jep, tällaisi "brassailuja" saa usein lukea sosiaalisesta mediasta. Erityisesti business-pönkitykseen keskittyneestä Linkedin:stä. 

Ja kyllä. Lukeminen kannattaa aina, kuten Jörn Donner vainaa aikoinaan totesi. 

Mutta mietin kyllä, kuinka paljon 150 kirjaa lukeneella heebolla on näiden kirjojen sisällästä jäänyt a) päähän ja b) erityisesti toteutukseen joko selkeästi edistämään yritystoimintaa tai puhdasta ammattiosaamista. 

Epäilen, että vähän. Tai sitten olen itse vielä enemmän keskiverto-tahvo (tai sen alapuolella oleva) älynlahjoiltani ja omaksumiskyvyltäni kuin mitä olen jo tässä 20 vuotisen valmennustaipaleen ja sekä 14 vuoden yrittäjätaipaleen aikana välillä karustikin havainnut :) 

Siksi tein tähän pohdinnan kirjojen hyödyntämisestä liiketoiminnan tai ydiosaamisen kehittämisessä (joka on todella tärkeää sille, että liiketoimita rokkaa, kuten voit tästä lukea). 

Alla olevassa videossa kuvaan muun muassa:

  • Miten olen hyödyntänyt kirjoja omassa ydinosaamisen kehittämisessä?

  • Mitä kirjoja olen esimerkiksi hyödyntänyt ja miten?

  • Miten vien kirjojen hyödyntämisen uudelle tasolle? 

  • Mitä tulisi aina huomioida "kirjatiedon" kanssa pelaamisessa? 


Vlogivideo: Luetko 10 kirjaa vai yhden kirjan 10 kertaa? 



Lopuksi vielä pari vinkkiä kirjojen "käsittelyyn", joita itse hyödynnän

1) Tutustu ensin esipuheeseen ja kirja "tarkoitukseen", joka on usein mainittu (saat usein kuvaa "punaisesta langasta", jonka tekijä on kirjalle luonut) 

2) Tutustu sisällysluetteloon (saat karkean kuvan sisällöstä ja sen hierarkiasta) 

3) Tutustu mahdollisiin kappaleiden tiivistelmiin (saat yleiskuvan kappaleen sisällöstä) 

4) Uppoudu sisältöön relevanteissa kohdissa tarkemmin 

5) Ja se tärkein: PÄÄTÄ MITEN VIET SISÄLTÖÄ JA IDOITA KÄYTÄNTÖÖN

6) Katso ideoiden toimivuus, tee parannukset ja viilaukset 

7 Toista prosessi! 

Menestysterveisin, 

Timo Haikarainen, TH-Training Oy 

ps. NYT UUTTA! Perustin juuri "Menestyvä Mikroyrittäjä" -facebook -ryhmän! Tervetuloa mukaan keskustelmaan yksinyrittäjän, kevytyrittäjän, mikroyrittäjän ja yrittäjähenkisen palkkatyöntekijän menestystekijöistä sekä saamaan ja jakamaan kullanarvoisia vinkkejä! Liity ryhmään täällä: https://www.facebook.com/groups/329800641787774/

ps. Jos et ole jo Menestyvän mikro-yrittäjän -sisäpiirissäni, hyppää mukaan NYT! Siellä saat itsellesi vinkkejä ja työkaluja, jotka johtavat Sinua entistä parempaan menestykseen! Kaikki, mitä Sinulle siellä jaan, on käynyt läpi säälimättömän kenttätestaukseni äärimmäisen kilpaillulla alalla, jolla toimin. Ja siksi se on takuulla toimivaa! HUOM! Treenipuolen sisäpiiriini kuuluville EI tule yrityspuolen viestejäni, joten muista ilmoittautua maksutta mukaan nimenomaan Menestysvän mikroyrittäjän sisäpiiriin!




Kommentit